A salvat zeci de nou-născuți abandonați pe străzi, dar trăiește din strângerea gunoiului

Publicat: 01/08/2012, 13:28
Actualizat: 23/08/2013, 10:58

O femeie de 88 ani a devenit eroina Chinei, după ce a salvat viețile a 30 de bebeluși pe care i-a găsit abandonați printre resturile menajere, de-a lungul anilor în care a încercat să-și câștige existența din colectarea gunoiului.

Daily Mail scrie povestea lui Lou Xiaoying, în prezent bătrână și cu insuficiență renală, femeia care a strâns peste 30 de copii de pe străzile orașului Jinhua, din estul provinciei chineze Zhejiang, de-a lungul modestei sale existențe.

Împreună cu ultimul ei soț, Li Zin, care a murit în urmă cu 17 ani, femeia a crescut patru dintre copiii găsiți, iar celorlalți le-a găsit familii – prieteni și rude de-ale sale, asigurându-se astfel că abandonații vor avea șansa de a trăi o nouă viață.

Pe cel mai mic dintre copiii ei, pe băiețelul Zhang Qilin, care are doar șapte ani, Lou l-a găsit într-un tomberon de gunoi. Femeia i-a devenit astfel mamă la 82 de ani.

Sursa foto: Daily Mail

Sursa foto: Daily Mail

„Chiar dacă știam că îmbătrânesc, nu puteam să îl ignor și să-l las acolo, să moară în gunoi. Era atât de scump și de neaujutorat. A trebuit să-l iau acasă cu mine”, a povestit bătrâna.

„Așa că l-am luat la noi acasă, o locuință modestă de la țară, și l-am crescut sănătos. Acum este un băiețel voinic, fericit și sănătos. Copiii mai mari mă ajută să am grijă de Zhang Qilin, care este special pentru întreaga familie. L-am botezat după cuvintele „rar și prețios” în limba chineză”, a adăugat mama adoptivă a micuților abandonați.

„Totul a început atunci când am găsit primul copil, o fetiță – în 1972, când căutam prin gunoaie. Zăcea pe stradă, printre resturi, părăsită. Dacă nu aș fi luat-o de acolo, ar fi murit. Când am văzut-o crescând și căpătând putere, am simțit atâta fericire încât mi-am dat seama că îmi place foarte mult să am grijă de copii”, a povestit bătrâna despre prima adopție.

„Dacă avem puterea să căutăm și să strângem gunoaie, de ce nu am ține să colectăm un lucru atât de valoros cum este viața umană”, a fost dilema care a făcut-o pe Lou să-și dea seama cât de importantă este grija pentru acești copii.

Sursa foto: Daily Mail

whatsonshenzhen.com
Bătrâna Lou și-a exprimat punctul de vedere: „Acești copii au nevoie de dragoste și atenție. Sunt la fel de valoroși ca orice alți oameni înzestrați cu viață. Nu pot să înțeleg cum poate cineva să arunce pe stradă un lucru atât de fragil cum este un bebeluș”.

Zhang Caiying este fiica biologică de 49 de ani a bătrânei Lou, singurul copil conceput și adus pe lume de cea care și-a dedicat întreaga existență copiilor abandonați.

Vestea despre generozitatea femeii s-a răspândit în toată China, țară în care mii de copii sunt abandonați pe străzi de părinții copleșiți de sărăcie.

Un cunoscut al mamei eroine a explicat că aceasta este un model pentru autorități și pentru toți cei care stau cu mâinile în sân, fără să facă nimic.

„Ea nu are nici bani, nici influență, dar a salvat atâția copii de la moarte sau de la o soartă mai crudă. Este cunoscută și respectată în comunitate pentru munca depusă pentru acești bebeluși. A făcut tot ce a putut mai bun. Este un erou local. Dar, din păcate, sunt atâția copii abandonați în toată China, care nu au nicio șansă de supraviețuire”, a adăugat acesta.

whatsonshenzhen.com

Sursa foto: Daily Mail

Sursa foto: Daily Mail

Ca printr-o minune, săptămâna trecută un copil cu gâtul tăiat, băgat într-o pungă de plastic, a fost descoperit în viață, într-un tomberon din orașul Anshan, situat în nord-estul provinciei chineze Liaoning.

Nou-născutul, fiind o fetiță, a devenit victima politicii duse de stat, care le impune părinților să se limiteze la un singur copil, ceea ce face ca preferința acestora pentru sexul masculin al viitorului copil să fie decisivă.

Cazul a fost semnalat autorităților de către un trecător. Acesta s-a dus să arunce gunoiul la tomberon și a observat o pungă de plastic în care se afla ceea ce părea a fi trupul fără viață al unui nou-născut. El a sunat la poliție și a spus că fătul este vânăt și că nu prezintă semne de viață, dar la o examinare mai atentă a pungii și-a dat seama că micuța se mișcă.

ministryoftofu.com

„Copilul respira și avea puls. Era plină de sânge pe tot corpul din cauza tăieturii de la gât.”, a spus un martor prezent în momentul în care copilașul a fost ridicat de ambulanță.

Medicii spun că dacă micuța ar fi rămas în pungă pentru câteva minute în plus, s-ar fi asfixiat. Culoarea vineție pe care o avea era dată de lipsa de oxigen. În plus, dacă tăietura de la gât era cu un milimetru mai profundă, copila ar fi murit.

De asemenea, doctorii au mai spus și că aceasta a fost născută prematur, după o sarcină de 32 – 34 de săptămâni, greutatea acesteia fiind de doar 1,4 kilograme.

ministryoftofu.com

Infanticidul îndreptat împotriva feților de sex feminin este o problemă care persistă în zonele rurale, unde copiii nu sunt uciși în mod direct, ci abandonați.

Politica de planificarea familială din China a fost impusă începând cu anul 1978, pentru a stopa explozia demografică ce seca țara de resurse.

Aceasta le impune tinerilor căsătoriți din mediul urban să se limiteze la un singur copil, iar cei care încalcă regula sunt obligați să plătească o amendă. În schimb, cei care respectă restricția beneficiază de recompense financiare, cum ar fi acordarea unui al 13-lea salariu, în fiecare an, până când copilul împlinește vârsta de 14 ani.

Cuplurile din zonele rurale, cele formate din persoane singure la părinți sau cei din rândul minorităților etnice sunt excepții care pot comite abateri de la politica de planificare familială. De asemenea, locuitorii din Macau sau Hong Kong, precum și cetățenii de alte naționalități stabiliți în China nu sunt supuși regulii.

În anumite zone rurale ale țării, cuplurile au voie să facă un al doilea copil atunci când primul născut este o fetiță. Dacă și al doilea născut este tot de sex feminin, părinților li se interzice o nouă sarcină.

Cazurile în care un cuplu are doi bebeluși de sex masculin sunt extrem de rar întâlnite.

Deși au fost criticate că încurajează avorturile, autoritățile chineze susțin că au reușit să prevină nașterea a 400 de milioane de copii și că la fiecare 120 de băieți există 100 de fetițe născute.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Momentul în care un bărbat își dă seama că de 30 de ani locuia lângă...
Horia Tecău, luat pe cameră din bar de șefa de la taxe și impozite Sector...
FOTO. Cum a apărut fosta iubită a lui Smiley! A atras toate privirile la EURO...
Vlăduța Lupău și Adi Rus au devenit părinți pentru a doua oară! Prima imagine cu...
„Plecați acasă!”. Turiștii din Barcelona au fost alungați de la terase și atacați cu pistoale...
Vali a murit la Costineşti, după ce şi-a presimţit sfârşitul: 'Să îmi reparaţi maşina şi...'
Cauza reală a morții lui Marilyn Monroe! Ce s-a întâmplat ore întregi cu trupul neînsufleţit...
SURSE: cum se modifică OUG 84 - antidrog. INML susţine că termenul de 72 de...
Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR
A dat Bacalaureatul, însă moartea l-a luat la scurt timp după. Un tânăr de 18...
Cod roşu de senzualitate! Vedetele au făcut spectacol în public pe plajele din România
Dacia lucrează la un nou model. Acesta va înlocui un BEST SELLER ce a dominat...
Hamas: Netanyahu împiedică negocierile / Cele patru condiţii care împiedică acordul
Imagini DE ARHIVĂ cu valurile de CĂLDURĂ de pe vremuri
Este INTERZIS prin lege pentru șoferii care intră în țară. Nu poți circula dacă ai...
Scandalul testelor antidrog. Condițiile în care șoferii pot primi permisul înapoi
Rezultate Bac 2024. Notele de la Bacalaureat, publicate pe edu.ro! Cum se face contestație și...
VIDEO Edu.ro Rezultate BAC 2024: S-au afișat notele. Scrie codul tău și află ce medii...
Cât de mult îl iubește Corina Caciuc pe Laurențiu Reghecampf: “Nu cred că există un...
Nikita, marea absentă de la Neversea. Motivul pentru care n-a mai ajuns să cânte cu...
BANCUL ZILEI. Bulă, care de-abia şi-a cumpărat o maşină, merge la un service auto: Cât...
Cea mai caldă lună iunie înregistrată vreodată la nivel global
×